Home

Welkom op de site van de V.v.E. Carports Kantershof.
Deze site geeft u informatie over de V.v.E. en zijn carports.

Het complex

Kantershof is een laagbouwwijk gebouwd in 1974 en ligt aan de oostelijke rand van Amsterdam Zuidoost, direct ten noorden van de Gaasperdammerweg.

Er staan 600 woningen en juridisch onlosmakelijk daaraan verbonden ook 600 carports (parkeerplaatsen); tevens waren er op 6 mei 1996, datum van oprichting V.v.E., 56 zogenaamde losse carports, zodat er 656 carports behoren tot de V.v.E. Carports Kantershof.

De carports zijn gegroepeerd in 30 carport-blokken, gelegen in parkeerkuilen, verdeeld over de acht ingangen van Kantershof; er zijn zes parkeerkuilen met elk vier carport-blokken en twee parkeerkuilen met elk drie carport-blokken.
De carport-blokken hebben dezelfde kleur als de dakranden van de woningen waartoe zij behoren: zo zijn er 8 kleuren t.w. zonnegeel, agavegroen, oudroze, staalblauw, lichtgeel, zalm, aquamarijn en hennep.

Groot onderhoud

Groot onderhoud heeft plaatsgevonden in:
– 2003: vernieuwing verlichtingspunten, herbestrating carports
– 2014: ingrijpende renovatie daken
– 2015: schilderen van alle carports.

Extra carport nodig?

Van de totaal 656 carports zijn op dit moment nog zo’n 32 losse carports, herkenbaar aan een 700-nummer boven de carport. Bewoners, woonachtig in Kantershof, kunnen bij belangstelling hiervoor deze kopen van de eigenaar. Informatie is op te vragen bij de beheerder.